Wedstrijdverslag van Mixed Recreanten 23 september 2018

Wedstrijdverslag van Mixed Recreanten 23 september 2018

Vandaag begonnen we aan het nieuwe seizoen met een nieuw team. Ook nieuw voor ons was, dat onze trainer, Thijs, ook mee was. Hij heeft het eerste gedeelte van het verslag geschreven van deze eerste wedstrijd.

Deze was tegen Ovoco  X3.

De eerste set begon goed. Bij de aanvalspass was het wel een statisch spel. Er werd te weinig bewogen. De service-pass was goed. Soms iets te scherp of te laag. Als dat gebeurde kwam de setup ook niet lekker. De setup zelf was te scherp. De bal was steeds boven het net, vooral bij Marrit. Oplosballen bij de pass waren goed hoog. Wel jammer dat hij niet meer werd opgehaald door het stil staan. De techniek was heel goed. We mogen wel de bal meer plaatsen. Er was een groot gat in het midden en in de hoekjes. Bij Natascha was de aanval niet al te best, veel tegen de bal i.p.v. op de bal. Verdedigend ging het weer wel goed bij haar.

Het beste van de wedstrijd was de pass. We stonden er goed voor. Ook stonden we goed buiten het blokschaduw bij een aanval van de tegenstander. We gingen ook goed uit het net, als de bal hoog over het net werd gespeeld. Het blok zelf mogen we wel verbeteren.

De scheidsrechter mocht ook wel beter fluiten. Hij floot voor veel fouten niet, zoals voetfouten en netfouten.

De tweede set begonnen we ook goed en stonden al snel met 5-0 voor, maar toen zakten we terug naar 5-7. Vraag van Giel aan de trainer: Kunnen we daar niet meer op trainen?

Ook elkaar oppeppen en aanmoedigen mag ook wel meer gebeuren.

Setstanden: 13-25, 17-25 en 10-25. Dus helaas met 3-0 verloren.

 

De tweede wedstrijd was tegen Effe Serieus X2.

Het liep wel beter dan de eerste wedstrijd.

De eerste wedstrijd had Natascha op buiten gestaan, maar omdat haar aanvallen vaak links net buiten het veld vielen, heeft zij in de tweede wedstrijd op mid gestaan. Dit was wel weer wennen. Maar het ging een stuk beter. Natascha heeft zichzelf voorgenomen 1 iemand te vragen om haar voor bij de start van het spel op de juiste plek te zetten.

In de tweede set waren we aan het zoeken naar de juiste posities. Daardoor was er enige onrust in het veld. Jammer genoeg hebben we die dan ook verloren.

De derde set liep weer veel beter. Er werd netjes gepasst, waardoor er punten gemaakt werden. Het ging gelijk op, tijdelijke voorstand voor ons, maar na servicedruk van de overzijde nét verloren. Er waren verschillende lange rally’s, waar er echt geknokt werd voor de punten. Helaas konden we dat niet de hele set volhouden. Setstanden: 20-25, 13-25 en 23-25.

Er werd goed geserveerd, met maar 6 fouten in 2 wedstrijden!

Ondanks dat we dus ook deze wedstrijd met 3-0 hebben verloren, hebben we niet het idee, dat we weg gespeeld werden.

Voor een eerste wedstrijd met een nieuw team hebben we lekker gespeeld, met zeker in de 2e wedstrijd veel rally’s: Leuk!!

We hebben goede moed voor de volgende wedstrijden.

 

Uiteraard zijn deze verslagen weer door meerdere personen geschreven.