Wedstrijdverslag Heren 1 23-09-2018

Wedstrijdverslag Heren 1 23-09-2018

Heren 1 wint op feestelijke dag.

Skunk H3 – Minerva H1 1-3

Zomaar op een doordeweekse dag een wedstrijd in Veghel? Nee niet zomaar een dag, het was een speciale dag afgelopen dinsdag, want onze Thijs vierde zijn verjaardag. Om dat te vieren wilden wij toch eigenlijk wel weer een potje volleybal gaan winnen.

Gezien het late tijdstip doordeweeks, 20.45 start, mistten wij onze Benjamin. Daarnaast mistten wij nog twee middens door werk en een last-minute blessure. Met 7 spelers, en alleen Vincent ‘De tank’ als middenspeler, begon de puzzel om een goede opstelling neer te zetten. Jeroen mocht het spits gaan afbijten op het midden in de eerste set. Met Lourens op de bank erbij als analist en assistent coach hadden wij ook nog een extra troef bij ons om het de mannen van Skunk lastig te maken.

In de eerste set liep alles nog wat onwennig. Te weinig service druk en teveel eigen fouten leidden tot een terecht verlies van de eerste set. (25-21) De tweede set schoof Jeroen door naar de buitenkant en kwam Gerben op het midden het veld in. De set begon nog wat moeizaam, maar langzaam begonnen wij op stoom te komen. Ondanks zijn verjaardag moest Thijs toch aan het einde van de set plaatsmaken voor Paul in de spelverdeling en maakte Steven zijn debuut als diagonaal. Dit zorgde er mede voor dat wij de tweede set konden binnenhalen. (22-25) In de derde set waren wij volledig op stoom gekomen en had de tegenstander geen kans (16-25)

De laatste set was het zaak om bij de les te blijven en de wedstrijd zakelijk uit te spelen. De tegenstander ging een ander spelletje spelen en liet zijn, in onze ogen, twee beste spelers aan de kant. In het begin van de set gaf dit voor ons nog geen problemen, maar halverwege de set verdween de flow van de derde set, begonnen wij weer meer fouten te maken en moesten wij weer vol aan de bak om de set nog binnen te slepen. Gerben hielp ons een heel eind richting het eind van de set door heel beheerst de tegenstander gek te maken met zijn tikballen. Met enige moeite wonnen wij toch de set (23-25) en daarmee de wedstrijd.

Met deze winst zijn wij weer doorgeschoven naar plek vier in de stand en hebben wij dus goede zaken gedaan op zomaar een doordeweeks dag in Veghel.

Zaterdag 3 november wacht de volgende tegenstander. Wij verwelkomen om 18.30 Nuvo’68 H2  in Sporthal de Dillenburcht.