Wedstrijdverslag van Mixed Recreanten 18 november 2018

Wedstrijdverslag van Mixed Recreanten 18 november 2018

We mochten dit keer naar sporthal de Dioscuren in Schijndel, waar velen van ons nog nooit of bijna nooit geweest waren.

De eerste wedstrijd was tegen Effe Serieus Mix 3.

Onze trainer Thijs was ook weer van de partij en Ben natuurlijk en we hebben een “clubteller” Ruben, de zoon van Marieke, waarvoor DANK! Ook Marrit was komen kijken met haar dochter Jill! Wat een schatje!

In de eerste set moesten we nog wat wakker worden! Tot rond de 7 punten waren wij en de tegenstander een beetje aan het knoeien. Daarna ging het beter. Er werd beter gepasst, daardoor betere set-ups en dus een betere aanval! We kwamen zelfs 5 punten voor te staan. We hebben lange rally’s gespeeld, soms gewonnen, soms verloren. Bij 20 punten kwam er een soort angst over ons: zouden we deze set kunnen winnen? De eerste van dit seizoen???? Helaas verloren 25-21.

De tweede set verliep moeizaam. Pech met verschillende ballen: net uit, via het net juist de verkeerde kant opvallen, enz. We speelden ook onrustig, namen ballen over, wanneer het niet nodig was en niet wanneer het wel nodig was. Dus… ook verloren 25-16.

Nu de derde set, met alweer een andere opstelling. Ja, als je veel wisselspelers hebt en sociaal wisselen” de insteek is, krijg je dat. Niet dat het nu slechter ging, integendeel. Met veel goede services, vooral door Yvonne en René, kwamen we op voorsprong en weet je, die gaven we niet meer af. 25-17!! De eerste set gewonnen!!! We vierden het alsof we kampioen waren geworden.

Omdat we tussen de wedstrijden niet hoefden te fluiten, gingen we met z’n allen naar de kantine, waar er een goede sfeer hing vanwege de gewonnen set. Dat werd nog verhoogd, doordat Günther gebak had meegebracht vanwege zijn verjaardag op maandag.

De tweede wedstrijd was tegen Smash’83.

We hoopten onze overwinningsroes meegenomen te hebben naar deze wedstrijd, maar helaas, of de taart zo zwaar was gevallen of dat we nu dachten dat we de hele wereld aankonden….. het ging weer mis.

Tijdens de eerste kwamen er meer supporters: Natascha en haar dochter Iris. Maar de aanmoedigingen mochten niet baten: verloren met 25-10!

Voor de tweede set ging het roer om: Ben Thijs kwam er in voor René. Er kwamen betere set-ups, waardoor betere aanvallen en het ging lopen. Er werd voor elkaar gewerkt. We kregen de indruk dat we nog een setje konden pakken. Met goede smashes van Marieke,  goede services van Ben, Yvonne en Giel, goede passes van Günther en Bianca kwamen we voor te staan wat uiteindelijk de setwinst opleverde : 25-19. Alweer een set gewonnen!

In de derde set gingen we verder zoals we de tweede set geëindigd waren. Vol goede moed en in een flow. Daniëlle i.p.v. Giel. En halverwege de set werd Bianca geruild voor Margreet. Zij plaatste de moeilijke ballen langs het blok van de tegenstander en zodoende ging het de goede kant op. Maar de tegenstander was nog niet verslagen!!! Ook zij richtten zich weer op en zo werd het nog erg spannend. Maar gelukkig: wij wonnen ook deze set: 26-24!

Dus nu ook de eerste wedstrijd gewonnen en staan we op dit moment niet meer onderaan, maar hebben wel één wedstrijd meer gespeeld.

16 december spelen we één wedstrijd, ditmaal tegen LOV. Dan kunnen we alle energie in die ene wedstrijd stoppen en hopelijk weer winnen. Alle supporters zijn welkom in sporthal De Overbeek in Nistelrode. Tot ziens.