Spannende volleybalwedstrijd Minerva Heren 1

Spannende volleybalwedstrijd Minerva Heren 1

Op 12 januari 2019 ging het gebeuren de nummers 1 en 2 in de tweede klasse Heren speelden tegen elkaar in Veldhoven: Nuvoc tegen Minerva. De thuiswedstrijd had Minerva met 3-1 verloren. Het woord ‘revanche’ is een aantal keren gevallen.

Nuvoc stond een punt achter, maar had ook een wedstrijd minder gespeeld. Er was een leuk initiatief om het Minerva-team te ondersteunen door een groot aantal supporters te activeren. In de sporthal bleken meer Minerva-supporters aanwezig dan mensen van de tegenpartij.

Minerva trad ‘tot de tanden toe gewapend’ aan in de Nuvochal. Dit kwam vooral goed tot uitdrukking in de eerste set. Nuvoc begreep niet wat ze overkwam. Op de snoeiharde aanvalsgolven van de Minerva-aanvallers wisten ze niet te antwoorden. Maar ook de subtiele tactische ballen werden niet gesnapt. Punt na punt liep Minerva uit en bij 25-12 was het gebeurd. Zelfs de supporters verbaasden zich over de focus van de Minerva-spelers.

De tweede set vond Nuvoc meer antwoorden op de Minerva-aanvallen. Het ging redelijk gelijk op tot 16 punten, maar toen werden de aanvalsvariaties niet meer begrepen. Minerva won de set met 25-21. In de derde set begreep Nuvoc dat er van dit Minerva-team niet te winnen viel. Minerva won de set met 25-16. De vierde set was een verplicht nummer. Deze set was in 25 minuten afgelopen en de heren van Minerva wonnen de set met 25-11: een klinkende 4-0 overwinning op nummer 2 uit de poule. Dat schept vertrouwen en verwachtingen voor de toekomst.

Harde aanvallen van Paul, passes van Joost, tactische ballen van Noa, tweede-ballen van Jos, blokkering van Vincent, snelle ballen van Max, verdediging van Steven, een actieve bank en supporters deden de rest.

Focus, concentratie, sfeer en plezier straalden van het team af. Gecombineerd met goed en gevarieerd volleybal biedt dit perspectief voor het herenvolleybal in onze gemeente.