Wedstrijdverslag van Dames 1 17 januari 2019

Wedstrijdverslag van Dames 1 17 januari 2019

Donderdagavond – De Burgst Breda:

We hadden ons klaar gemaakt voor een avond waar niets te verliezen viel. We moesten vanavond immers tegen de nummer 1 van onze poule. Vandaar dat we van te voren wel aan de taart konden. Jos was jarig geweest en trakteerde. Een gezellig begin van de avond, die alleen nog maar gezelliger werd.

Om 20.00u konden we gaan warmlopen. Dat moest wel echt even gebeuren, want de zaal was steenkoud! Na een goede warming-up begon de eerste set. Nou, dat kun je wel zeggen! Wat een heerlijke set! Vrijwel alles liep. Er werd gewerkt voor elkaar, er werd gejuicht voor ieder punt en eigenlijk iedereen zat er super goed in. We wonnen! De eerste set was voor ons! Zelfs na een kort dipje van 3 foute services kort achter elkaar, trokken wij nóg aan het langste eind! Wat een feest! Ook Guusje was op dreef en scoorde verschillende keren met haar niet nader te benoemen tactiek. Volgens mij zag ik aan het einde van de set zelfs een trotse twinkeling in Jos zijn ogen!

En met deze positiviteit startten we de 2e set. De taart bleek nog niet volledig verbrand, want we knalden verder. De tegenstanders maakten daar bovenop veel fouten en ook nu leken we deze set naar ons toe te trekken. In de loop van de set kwamen er meer foutjes aan onze kant en minder aan hun kant. De taart leek een beetje verbrand en helaas bleven we steken op 22 punten. Nipt verloren dus.

En dit nipte verlies gaf ons wederom moed voor een nieuwe set. Mieke kwam deze set erin voor Mariska en zij bleek nog te teren op haar taartje en wist flink gas te geven en een paar mooie punten te pakken. Het was knokken, voor beide teams, waarbij de dames langs de kant super fanatiek aan het aanmoedigen waren en we konden zien dat de supporters van De Burgst met samengeknepen billen op de tribune zaten. We hebben het De Burgst deze wedstrijd zeker niet makkelijk gemaakt. De ballen kwamen uit onverwachte hoek in onverwachte hoek, maar toch wist De Burgst ook deze set met 2 punten verschil naar zich toe te trekken.

Oké, dan maar een 5-setter en zijn we maar om 00.00u thuis in plaats van om 23.30u. We bleven bij de positieven, waarbij Jos nogmaals benadrukte dat we niks te verliezen hadden en dat we een geweldige wedstrijd neerzetten. Het werd wederom knokken. Onze foutenlast werd groter, en De Burgst leek steeds beter in de wedstrijd te komen. Laura Datta kwam er nog met koude handen in voor Lizette, maar ook zij kon het tij ondanks een geweldige invalbeurt niet meer keren. Met 25-18 werden we ‘afgedroogd’.

Trots (een beetje dan) en met opgeheven hoofd gingen we naar huis en kijken we vol vertrouwen de tweede helft van het seizoen tegemoet. Om heel eerlijk te zijn vonden we 3-2 een eerlijkere uitslag, waarbij we De Burgst echt wel de betere partij vonden en we ze een plek in de promotieklasse van harte gunnen. Een puntje extra was ons ook wel gegund.. Dank voor deze leuke pot, dames van De Burgst!