Wedstrijdverslag van Mix Recreanten 20 januari 2019

Wedstrijdverslag van Mix Recreanten 20 januari 2019

Op deze koude zondagochtend werden we al vroeg in Schaijk verwacht voor weer 2 wedstrijden, tegen Peter Peters 1 en 2.

Ondanks de blessures van Marrit en Ben, gingen we toch nog met 9 personen naar Schaijk. Marrit was overigens nog wel even komen kijken met Jill.

Door een fanatieke conversatie in de voorste auto, pakte René een afslag te vroeg. Het was mooi om te zien, dat de andere 3 auto’s volgden. Over teamgevoel gesproken!!

Waarom zoveel auto’s zal je denken? Natuurlijk waren onze 2 coaches (Thijs en Christine) er weer bij en ook Iris, de dochter van Natascha. Ook moesten René, Thijs en Christine na de eerste wedstrijd al  weg en de rest moet toch ook weer thuis kunnen komen.

Vol goede moed gingen we aan de slag, maar bij het zien van de tegenstanders en daarna hun smashes bij het inslaan, zakte de moed een beetje in onze schoenen. 5 van die grote sterke mannen, waarvan er zeker 2 in ons heren 1 team niet zouden misstaan.

In eerste instantie ging het goed en konden wij ze bij blijven tot 5-5. Daarna konden we de serve niet meer onder controle krijgen. Lukte het een keertje wel, dan ging de aanval mis. Gelukkig serveerden zij ook risicovol zodat het weleens mis ging. Zodoende werd de uitslag 25-7.

De tweede en derde set gingen precies hetzelfde. Eerst bijblijven om dan te verliezen. 25-11 en 25-16. Er zat wel een stijgende lijn in, maar helaas spelen wij altijd maar 3 sets, anders……

In de derde set hadden we ook nog de pech dat Günther door zijn enkel ging en niet meer verder kon spelen.

Met veel pijn en moeite heeft Günther de wedstrijd daarna nog wel gefloten. Applaus hiervoor.

Dan de tweede wedstrijd. De eerste set had een goed begin. Tot 4-4 ging het gelijk op. Maar de tegenpartij gaf servicedruk en we vielen helemaal stil. Het spel liep niet meer en we verloren dik met 25-5. Erg jammer.

Zonder Günther, Ben, René (en Jack, die het hele seizoen al geblesseerd is) was Giel de enige man in ons Mixteam. En onze dames zijn niet zo groot, dus…..

In de tweede set konden we wat langer bij blijven, maar uiteindelijk ging het toch weer mis. Verloren met 25-14.

Dan de derde set maar zien te winnen! Het ging een stuk beter, de pass kwam beter bij de spelverdeler en er kwamen verschillende aanvallen uit, maar de tegenstander had alles en maakte dankbaar gebruik van de lengte van onze dames. Ondanks dat werden er leuke rally’s gespeeld. We kwamen steeds beter in vorm , er werd beter geroepen en op positie gespeeld. Wel met 25-7 verloren.

We kregen wel de complimenten van de tegenpartij voor het enthousiasme en de goede sfeer!

En dat is ook heeeeel veeeeel waard.

Al met al staan we dus nu echt stijf onderaan. Dat heb ik in heel mijn carrière nog nooit meegemaakt.

Verslag geschreven door diverse spelers en gecorrigeerd (op taalfouten) en aangevuld door Christine.