Wedstrijdverslagen JB 1

Wedstrijdverslagen JB 1

Zaterdag 21 september, Dunamsi JB 1 – Minerva JB 1

Na een lange zomer mochten we eindelijk weer eens een wedstrijd spelen, onze tegenstander was “Dunamis JB1”, wij als jongens, Lex, Victor, Nino en Thijs gingen voor het eerst een wedstrijd in de B spelen na een paar leuke seizoenen in de C.

De eerste set begon goed en het werd 25-14. De 2de set gingen we er echt voor en hadden we hem weer gewonnen maar dan met 12 punten tegen want we hadden goede service druk en door het drie keer spelen konden we lekker aanvallen dus werd het 25-12. 3de set verliep ook goed en het werd 25-16.

Maar de laatste set ging wat minder goed en verloren we met 22-25. Ondanks we de laatste set niet hadden gewonnen omdat we de concentratie een beetje verloren was het nog steeds een super leuke wedstrijd en wonnen uiteindelijk met 3-1.

Meteen een goede start!

Zaterdag 5 oktober, Minterva  JB 1 – Saturnus JB 1

Eindstand: 1 – 3

De eerste set was enorm spannend, de punten liepen heel lang gelijk op. Totdat de lange meiden van Saturnus een te goede serves lieten zien, en daardoor de eerste set besliste. De tweede en derde set waren helaas niet spannend, wij speelden niet goed en verloren veel punten. Maar toen kwam de vierde set. Wij waren er klaar voor om nog iets van ons te laten zien, en dat gebeurde ook. Wij wonnen de vierde set! We hadden een goede aanval en een goede serves. Mede door de supporters op de tribune, werden wij naar het winnen van de set toe gejuicht. We waren allemaal trots, dat het gelukt was om die ene set te winnen! Onze trainer Pierre was enorm tevreden. Natuurlijk zijn er nog dingen waar we aan moeten werken, maar daar hebben we allemaal vertrouwen in dat dit ons gaat lukken.

Victor Klein Swormink. JB1

Zaterdag, 26 oktober, Ovoco JB 1 – Minerva JB 1

We hadden 4-0 verloren, wat eigenlijk naar mijn mening terecht was… We hebben niet alles geven wat er in ons zat, wat wel erg jammer is. Het team was ook niet erg enthousiast en we keken meer maar wat er fout ging dan naar wat er goed ging. Iedere keer als we voor stonden dan dachten we dat we het makkelijk gingen redden, maar toen kwamen ze ons makkelijk inhalen. Als we meer hadden gegeven hadden wij echt een set kunnen winnen als het niet meer is!

Zaterdag 9 november, Minerva JB 1 – Dunamis JB 1

Voordat de wedstrijd kon beginnen moesten we nog wachten tot er een veld vrij was. Toen er een vrij was konden we gaan inspelen, uiteindelijk begonnen we ongeveer 15 min te laat aan de wedstrijd. De eerste set ging heel goed en die hadden we gewonnen evenals de tweede set. Met ons grote zelfvertrouwen van de vorige twee sets gingen we de derde set in, misschien waren we iets te zelfverzekerd want hierdoor speelden we minder goed en verloren we deze set.  De vierde set liep heel gelijk op en op een gegeven moment stond het 24-24 en toen scoorde het andere team een punt maar door het gejuich van onze supporters vonden we genoeg moed om door te blijven gaan en hierdoor hebben we ook de vierde set gewonnen.

Zaterdag 16 november, Minerva JB 1 – Ovoco JB 1

Nou ik vond het niet zo’n goede wedstrijd, we hadden geen plezier in de wedstrijd en we
riepen te weinig. De services gingen wel goed en sommige aanvallen waren ook wel mooi
maar we hadden actiever in het veld moeten staan. Tip voor de volgende wedstrijd: meer
plezier hebben in de wedstrijd en meer roepen en voor elke bal willen gaan. Top van deze
wedstrijd: de services denk ik.

Zaterdag 23 november, VVC-Vught/VC Blox JB 1  – Minerva JB 1

Met z’n allen verzamelden we bij de sporthal, waar onze bussen al stonden te wachten. De supportersbus was, net als altijd, helemaal vol. We deelden wat handtekeningen uit en gingen naar Vught waar de tegenstander al stond te wachten. Het was er druk en we konden bijna niet naar binnen door de fans die allemaal met ons op de foto wilden. Uiteindelijk waren we binnen waar we naar onze kleedkamers werden gebracht waar zich een kleine bar bevond. In de kleedkamers lagen onze kleren al klaar en na het omkleden hadden we nog een team gesprek.

Tijd om op te warmen en in te spelen. Terwijl wij dat deden zongen de supporters alvast in en oefenden ze de liedjes. Ik moet eerlijk zijn, het klonk een beetje aan de valse kant. De camera’s waren al live. Miljoenen mensen zaten ons te supporten achter de tv.

De wedstrijd begon, en de supporters gingen uit hun dak. Nino mocht als eerst serveren. De rally’s waren lang en moeilijk. We waren uitgeput, het werd 25-1 voor ons.

De rest van de setjes gingen net zo als de eerste. We hadden met 3-0 gewonnen. De eerste wedstrijd zonder geblesseerde. Het was een wonder. We bedankten de supporters, ballenmensen, de mensen thuis, de coach, de scheids en de overige tegenstanders. Er waren er nog maar 5, de rest was weg gevlucht.

We deden nog wat interviews en praatten nog met wat fans.

Daarna kleden we ons om en gingen we in de privé douches douchen. We hadden nog een kleine afterparty waar Linda de Mol, Chantal Jansen, Fred van Leer en Martin Garrix zich ook bevonden. Het was er dus rustig.

Emma Smit

Zaterdag 1 februari, Vedo’70 JB 1 – Minerva  JB 1

We verzamelde bij de dillenburcht. Pierre en Fleur waren weer eens niet optijd. De vrijdag voor de wedstrijd hadden we training van Gertjan. Nino en Victor konden in de auto bij Pierre daar uitbundig verslag van maken. Vooral het deel uitdekken kwam veel naar voren. De wedstrijd zelf was geen top wedstrijd. We hebben 3-1 verloren. De laatste set hebben wij gelukkig nipt kunnen winnen! Pierre wij moeten toch nog maar wat meer trainen op het uitdekken!

Victor Klein Swormink

Zaterdag 8 februari, Minerva JB 1 – Voleco / VC Krimpen JB 2

Afgelopen zaterdag moesten wij een wedstrijd spelen tegen Voleco/VC Krimpen JB2 en hebben we verloren met 1-3. Tijdens de eerste set hebben we even voorgestaan, maar werden we daarna flink weg geserveerd. We hebben best wel veel staan klungelen en de service ging erg slecht. Er was weinig enthousiasme in het veld, maar ook langs het veld. Als je in het veld staat en je ziet je teamgenoten op de bank slapen is er ook wel weinig motivatie..! In het veld werd te weinig geroepen en gingen we niet voor de bal. Voor mezelf moet ik zeggen dat het echt verschrikkelijk ging, maar ik hoop dat we de volgende wedstrijd weer goed verder gaan!