Start Talented

Start Talented

Op woensdag 10 en donderdag 11 juni hebben de eerste workshops van het project TALENTED plaatsgevonden. Ruim 40 jongeren van de verenigingen MHCD Drunen, AquAmigos Zwemvereniging, S.C. Elshout – Handbal, Handbalvereniging Avanti, Volleybalvereniging Minerva en Vlijmense Mixed Hockey Club VMHC hadden zich ingeschreven. De creatieve workshop ‘Waar ben ik goed in’ werd georganiseerd door Stichting de Schroef in samenwerking met talentcoach Yvette van Bracht. Het was de eerste workshop van het project ‘TALENTED; van talent vinden naar binden’. Het unieke van dit project is dat binnen de eigen vereniging een talentontwikkelingsprogramma wordt gestart voor jeugdleden (14-18 jaar). De jongeren gaan onder begeleiding van experts en buddy’s hun vereniging versterken en bepalen zelf welke talenten ze willen ontwikkelen door te kiezen uit een “menukaart”.

De workshop ‘Waar ben ik goed in?’ is onder andere gebaseerd op het HappyCode spel van de Nationale Jeugdraad (NJR). Dit is een spel speciaal ontwikkeld voor jongeren. De deelnemers hadden vooraf een online test gedaan. De uitslag van de test werd aan het begin van de workshop besproken. Daarna gingen de jongeren aan de slag met het maken van een moodboard onder begeleiding van talentcoach Yvette van Bracht. Ze zijn ingegaan op vragen als ‘Waar ben ik goed in?’, ‘Wat typeert mij?’ en ‘Waar word ik blij van?’. ​De workshop werd afgesloten met het toelichten van de workshops en cursussen die op de menukaart staan. Reacties van deelnemers: “Ik vond de workshop heel erg leuk omdat je creatief bezig was met je eigen karakter en persoonlijkheid en ik vond het heel interessant om meer over mijn interesses en karaktertrekken te leren” “De workshop was leerzaam, zeker omdat ik dit ook nog nooit zo heb gedaan!”

Gedurende de looptijd van het project kunnen de jongeren terecht bij talentcoach Yvette voor vragen en kunnen ze van gedachten wisselen over wat ze leuk vinden, wat hun typeert en welke workshops eventueel bij hun zou passen.

Babette vd Hout (Stichting de Schroef): “We zijn ontzettend blij en trots dat we een mooi programma kunnen aanbieden ondanks alle corona perikelen. In juli worden de eerste vijf workshops en cursussen aangeboden. Na de zomervakantie volgen er nog meer.”

Paulien Kok (Stichting de Schroef) vervolgt: “We hebben een leuk gevarieerd programma. We bieden workshops aan over onder andere weerbaarheid voor scheidsrechters, inzichten voor trainerschap, EHBO, creativiteit, sponsoring, communicatie & gaming en sportvoeding. Naar aanleiding van de wensen van de deelnemers gaan we kijken waar nog meer behoefte aan is.

Heb jij ideeën voor workshops of voor het project? Wil je graag meedenken of meedoen? Neem dan contact op met Paulien Kok, ​paulien.kok@stichtingdeschroef.nl​ of via telefoon: 0613112158.
Het TALENTED project wordt gefinancierd door de Rabobank de Langstraat, de Gemeente Heusden, Stichting de Schroef, de zes verenigingen en het DELA Fonds.