Volleybalvereniging Minerva viert 15-jarig jubileum met reünie in 2021

Volleybalvereniging Minerva viert 15-jarig jubileum met reünie in 2021

Op 4 oktober 2005 werden de krabbels gezet: volleybalverenigingen Quos Ego uit Drunen en Ever Ready uit Vlijmen fuseerden en vormden samen één club: Minerva.

Nu, 15 jaar later, viert Minerva haar jubileum. Een mooi moment om herinneringen van de afgelopen jaren op te halen, vindt het bestuur. Een reünie zit er dit jaar door de coronamaatregelen niet in. Maar wat in het vat zit verzuurt niet. “We richten onze pijlen voor de reünie op het voorjaar van 2021,” vertelt voorzitter Hans van Daelen. “Het zou mooi zijn als de reünie nog in het competitieseizoen van het jubileumjaar valt. Daarom streven we naar april of mei, richting het einde van de competitie.”

De fusie
“In de beginjaren van Minerva was de vereniging nog echt een mix tussen Quos Ego en Ever Ready leden,” vertelt vrijwilligster Christine de Gouw. Ook voor de fusie was zij al actief binnen de vereniging. “Beide verenigingen hadden hun eigen karakteristieken,” vertelt ze. “Zo was een competitiezaterdag in de Vlijmense sportzaal De Hoge Heide niet compleet zonder Jans van Kuijk achter het telbord. In sporthal Onder de Bogen in Drunen gold precies hetzelfde. Hans Marti was daar áltijd van de partij.”

Clubidentiteit
In de jaren na de fusie vormde Minerva een eigen clubidentiteit. Het competitieve aspect dat er al was blijft, maar de focus verschuift steeds meer naar het faciliteren van sportplezier in de regio. Sportzaal De Hoge Heide en sporthal Onder de Bogen maakten in 2018 plaats voor de nieuwe sporthal Dillenburcht in Drunen en andere trainingslocaties in Waalwijk, Vlijmen en op de Maaspoort in ‘s-Hertogenbosch. Hans van Daelen: “De vereniging is nog steeds volop in ontwikkeling. Kwaliteit is daarbij belangrijk. Daarom besteden we veel aandacht aan de opleiding van onze jeugd, trainers en scheidsrechters. Hiermee leggen we een mooie basis voor de volgende 15 jaar.”