Wedstrijdverslag XR1 04-10-2020

Wedstrijdverslag XR1 04-10-2020

Omdat afgelopen seizoen meerdere, vooral jongere, spelers zich aanmelden en ook competitie wilden gaan spelen, werd de groep te groot voor één team. Zodoende is de groep gesplitst. XR 1 bestaat nu uit de “oudere garde”, de mensen die dus al wat langer competitie speelden René, Jack, Marrit, Margreet, Yvonne, Giel, Günther en Hugo. Marieke zit nog steeds geblesseerd thuis, na een skiongelukje in het voorjaar,  en XR 2, waar vooral de jeugdige spelers in staan, Joris, Martijn, Thijs, Bianca, Natascha, Daniëlle, Ben en Dion, een team voor de toekomst, zogezegd.

Beide teams mochten afgelopen zondag, in Oss, aan de competitie beginnen.

 

XR1 speelde de eerste wedstrijd tegen Effe Serieus XR 4.

Wow, dat was een vroege dag…..

8.45 uur verzamelen, met koffiekannen onder de arm. Precies volgens de nieuwe Corona-regels.

Toch koffie kunnen kopen, toch lekkerder…. Omdat Oss geen kantine is, maar onder restaurant valt. Wij geluk!!

Na een korte warming-up… want zonder koffie loop de motor niet… begonnen we aan de eerste wedstrijd. Het ging goed gelijk op, maar wij waren misschien toch nog niet genoeg wakker. Helaas verloren met 25-23. Heel jammer.

De tweede set begon Jack met goed serveren. Hij maakten 6 punten achterelkaar. Yvonne scoorde, als gewoonlijk, ook weer veel punten uit haar services. Ook ons spel was goed. Er werd geconcentreerd gespeeld. Deze set wonnen we dan ook met 25-13.

In de derde set begon René met serveren en maakte nog meer punten dan Jack, 8 zelfs. Effe Serieus was helemaal van slag. Toen daarna Marrit nog een serie services achtereen produceerden, was het gedaan met de tegenstander. Deze set gewonnen met 25-14.

Zolang we ons eigen spel bleven spelen en gewoon rustig de pass opvingen, werden de aanvalsballen meestal goed afgemaakt. Al met al een heel goed begin van het seizoen. 2-1 winst.

 

De tweede wedstrijd tegen Effe Serieus XR 3 begon rommelig en we keken al gauw tegen een achterstand aan. We kwamen niet in ons spel en de service van de tegenstander kregen we niet goed onder controle. De eerst set ging verloren met 25-13.

De tweede set begonnen we geconcentreerd en kregen direct een kleine voorsprong die we rustig uitbouwden met lekker volleyballen. Deze set werd gewonnen met 25-13.

De derde set moest het verschil  maken tussen winst en verlies. We begonnen met een kleine achterstand, maar kwamen goed terug. Op 10-10 stond het weer gelijk en het ging vervolgens lekker gelijk op, dan weer een punt achter en dan weer een punt voor. Lekker gespeeld, maar toch nipt verloren met 25-23. Wedstrijd met 2-1 verloren.

Vandaag 2 sets verloren met 25-23, dat moet de volgende keer beter en dan dus nog meer punten pakken.

 

Ook dit seizoen gaan meerdere spelers de wedstrijdverslagen schrijven.