Corona update 03-03-2021

Corona update 03-03-2021

Vanaf 3 maart gelden er nieuwe regels voor sportbeoefening.

Mogen we dan weer trainen en volleyballen in sporthallen en sportzalen?

Nee, alle binnensportaccommodaties zijn gesloten.

Nu het af en toe lekker weer is, zouden we buiten kunnen trainen. Maar mag dit eigenlijk wel?

Deze vraag is moeilijker te beantwoorden. Het is afhankelijk van de leeftijd, de plaats waar de trainingen plaats vindt en het aantal personen dat traint.

Wat geldt voor personen tot en met 17 jaar?

In de openbare ruimte (buiten!) mag tot en met een leeftijd van 17 jaar gewoon in groepsverband getraind worden (zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/regels-voor-binnen-en-buiten onder het kopje ‘alles in groepsverband’).

Zodra er langere tijd een goede temperatuur verwacht wordt en er ’s avonds voldoende licht is, willen we voor onze jeugd de buitentrainingen opstarten. Het is natuurlijk mede-afhankelijk van de beschikbaarheid van de trainers in deze Corona-tijd. Maar een groot gedeelte van Minerva kan dan toch weer volleybaltraining volgen.

Maar hoe zit het met 18 tot en met 26-jarigen, daar geldt toch een uitzondering voor?

Hiervoor moeten we eerst weten wat een sportaccommodatie is. Een sportaccommodatie is ‘een publieke plaats die beheerd wordt door een sportvereniging’. Cruyff-courts bijvoorbeeld vallen hier dus niet onder. Georganiseerde activiteiten (volleybaltrainingen!) voor personen van 18 tot en met 26 jaar mogen namelijk alleen plaatsvinden op sportaccommodaties. De sportuitzondering voor 18-26 jarigen geldt dus alleen op sportaccommodaties. In de openbare ruimte (bijvoorbeeld op het terrein waar we vorige zomer hebben getraind (achter ‘Onder de Bogen’) mogen 18-26 jarigen dus niet trainen.

En personen ouder dan 27 jaar?

Voor personen ouder dan 27 jaar geldt dat in maximaal groepjes van twee personen getraind mag worden. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee. Dit geldt op alle openbare plaatsen en in de buitenlucht. In theorie is het dan mogelijk om met meerdere losse groepjes van twee te trainen met één trainer.

Als de regels voor sportbeoefening veranderen, informeren wij u weer.