Wedstrijdverslag Recreanten Mix

Wedstrijdverslag Recreanten Mix

Wedstrijdverslag XR 1, zondag 7 november 2021.

Omdat wij maar met 7 spelers zijn in ons team en Margreet geblesseerd is, heeft Christine een oproep gedaan aan de trainers of er niet een dame zich zou willen opofferen om met ons mee te doen. Liefst zelfs een midspeelster. Gelukkig van Brechtje van den Bosch zo lief. Dank je, Brechtje.

Dan nu op naar Nistelrode. Geen verkeerde afslagen, geen wegomleggingen, dus vroeg op de stoep van Sporthal De Overbeek. Letterlijk op de stoep. We mochten nog niet naar binnen. Er moest eerst iets geregeld worden om ons te kunnen controleren op de QR-code. Toen naar binnen: allemaal een groen vinkje, natuurlijk!!

Daar de volgende gesloten deur. De kantine was nog niet open en zou hoogstwaarschijnlijk niet eens open gaan. Dus geen kopje koffie vóór de wedstrijden om ons wakker te maken. De kantine ging later wel open en kannen met koffie en thee stonden klaar. We konden daar wel even zitten.

Dan maar de zaal in. De velden moesten nog opgebouwd worden. Maar we konden al wel gaan inlopen.

De eerste wedstrijd was tegen Hisola XR1.

Na een lange eerste set, met veel lange rally’s, uiteindelijk toch gewonnen, met 28-26.

Tijdens de tweede set, met Giel op de bank, gingen wij een beetje aan het rommelen. Onze aanval was niet afdoende, veel passes gingen verkeerd, zodat de spelverdelers zich de benen onder de kont uit moesten lopen om er nog iets van te maken. Helaas verloren met 16-25.

In de derde set herpakten wij ons en gingen we weer beter spelen. En dus gewonnen met 25-10. Ook nu zat Giel op de bank. Günther zou de tweede wedstrijd niet mee kunnen doen, i.v.m. een afspraak met familie en vrienden, en wij dus maar weer met z’n zessen zouden zijn, had Giel aangegeven deze derde niet te willen spelen. Het zou anders teveel worden.

De tweede wedstrijd tegen Ovoco XR3.

5 potige dames!! (Bij de recreanten mag je met 5 personen starten.)

Bij het inspelen zagen we al wel, dat zij alles heel diagonaal speelden. We konden ons daar dus goed op instellen. Ook hadden we in de wedstrijd van Ovoco, die zij eerder speelden, en wij moesten fluiten, dat zij erg rommelig spelen, wat dus heel lastig was. Ondanks dat wonnen we de eerste set met 25-14. Appeltje-eitje.

Tijdens de tweede set gingen zij nog meer aan het rommelen. Helaas gingen wij ook aan het rommelen,  maar wij waren daar niet zo goed in als zij en dus jammer genoeg verloren met 16-25.

In de derde set gingen we weer beter spelen, maar de relatief moeilijke services van hen en de slechte passes van ons maakten dat we ook deze set verloren. 21-25.

Toch weer 3 punten gepakt vandaag.

Een kleine algemene toelichting bij de 2 wedstrijden:

Yvonne, spelverdeler, had weer een groot aandeel in het aantal punten door haar goede services en haar duiken.

Frank, spelverdeler, zette de ballen netjes op, maakte ook zelf punten. Was boos op zichzelf als hij een foutje maakte.

Giel, buitenaanvaller, met zijn linkerarm en speciale manier van slaan, maakte hij veel punten.

Hugo, buitenaanvaller, begint zich steeds beter thuis te voelen in ons team. Hij begint beter te begrijpen, waar hij moet staan. Helaas geeft hij te vaak een te lange uitleg, waarom het mis ging, dat hij nog niet klaar was voor de volgende bal.

Günther, midspeler, is actief. Slaat de ballen lekker achterin en blokt er ook veel af. Jammer, dat hij de tweede wedstrijd niet mee kon doen.

Brechtje, midspeler, ingevallen voor Margreet, die vanwege problemen met haar kuit, niet mee kon, vond het in het begin lastig. Natuurlijk, want wij spelen een heel ander systeem: ons systeem!! Het ging gaandeweg steeds beter. Ook lastig voor haar was, dat het net maar liefst 11 centimeter hoger hangt, dan dat zij gewend is. Maar ook dat probleem loste ze op. Zij scoorde veel punten in de tweede wedstrijd, door de bal steeds naar links te slaan.

En dan René. Van oorsprong spelverdeler, omgeturnd naar buitenspelers en nu, omdat Günther weg moest vóór de tweede wedstrijd, actief als midspeler. Je kon in begin duidelijk zien dat hij even moest wennen. Soms stond het een rondje te draaien. Maar het ging steeds beter en ook hij maakte op cruciale momenten punten. Door een block te zetten of de bal tactisch weg te leggen.

En Christine, de coach, moet maar zien dit “zootje ongeregeld” in het gareel te houden. Ik hoop, dat de spelers vinden, dat dit een beetje lukt.

Omdat er in de kantine niets meer te halen was, zijn we meteen naar huis gegaan en zodoende was er geen gelegenheid gezamenlijk een verslag te schrijven. Vandaar dat dit verslag, met een beetje hulp van Giel,  deze keer geschreven is door de coach, Christine.

Wedstrijdverslag mix recreanten 1, zondag 17 oktober 2021.

Voorwoord!

Voor de wedstrijden van vandaag was het vroeg verzamelen bij Christine. Iedereen was mooi op tijd, dus we gingen vroeg op pad. Maar…. Toen begon de stress…Twee wagens waren na 2 kilometer al de weg kwijt en onderweg was er ook nog een omleiding. Doordat die 2 auto’s verkeerd reden, kwamen ze nog een wegomlegging tegen vanwege een zwaar ongeval. Het zat dus duidelijk niet mee.

Waar de wedstrijd om 10 uur moest beginnen, waren we pas om 10 uur allemaal aanwezig. Gelukkig was de scheids en de tegenstander zo sportief, dat we nog een kwartiertje mochten opwarmen en inslaan. Helaas geen koffie vooraf.

Dan de eerste set:

De tegenstander van deze eerste wedstrijd is Spirit mix 7.

Met Giel op de bank begonnen we goed. Al snel stonden we met 11-3 voor, maar toen begonnen we wat te rommelen en de tegenstander kwam steeds dichterbij. Ze kwamen zelfs gelijk met ons, maar we kregen de concentratie weer terug en sloten de eerste set met winst af. 25-23.

Set 2:

Christine wilde dat wij de tegenstander onder de nul gingen houden. Dat zou moeten kunnen, gezien hun spel in de eerste set. Nou, niet gelukt! Sorry Christine.

Met Hugo op de bank, konden we deze druk niet aan en het werd 25-16, maar wel gewonnen dus!

Set 3:

Met René op de bank, begonnen we goed aan de derde set. We stonden al snel voor. Maar dat wil niet zo heel zeggen, gezien de eerste set. Maar we hielden de tegenstander goed onder druk. Een tactische wissel van onze coach op de serveerplaats van Giel pakte goed uit. Ook deze set werd gewonnen met 25-16 en dat betekent 3 punten!!

We gaan de volgende wedstrijd het de tegenstander heel moeilijk maken, als het ons lukt. Zij staan bovenaan. Als we 1 punt halen, hebben we het goed gedaan. We zien wel.

De tweede wedstrijd was tegen P.Peters mix 2.

Deze hebben we helaas niet kunnen winnen. Jammer van dat ene puntje dat we zo graag gewild hadden. Maar de tegenstander was te sterk en te goed.

De sterkere tegenstander legt jammer genoeg wel onze zwakke punten bloot. Te veel verwarring rond de posities, te lang in fouten blijven hangen…gevolg….niet geconcentreerd, of niet snel genoeg bij spelhervattingen, waardoor de kleine fouten zich opstapelden.

Toen het spelplezier weer terugkwam, na een paar goede services en spelfases, werd er weer bij momenten goed gespeeld, maar helaas niet goed genoeg om een puntje te pakken.

Uitslag verloren met  25-21, 25-13 en 25-16.

Al met al een uitslag vandaag zoals verwacht: 3 uit 2.

Dit wedstrijdverslag is, zoals u van ons gewend bent, weer door meerdere personen geschreven.

 

Wedstrijdverslagrecreanten mix 1, op zondag 3 oktober 2021.

Na een lange tijd van stilstand, vanwege Corona, eindelijk weer een wedstrijd gespeeld. Dit maal in Heesch, tegenstander: Effe Serieus mix 3.

Omdat we momenteel veel spelers en speelsters hebben voor de competitie, zijn er nu, evenals vorig seizoen, 2 mix teams. Er zijn een paar leden afgegaan en een paar nieuwe bijgekomen, zodat de teamindeling enigszins veranderd is. Jack is in het team van zijn zoon Dion gaan spelen en Frank Luijben, afkomstig van Heren 1, is bij mix 1 aangesloten en wij zijn heel blij met hem!! Marrit is gestopt en Marieke is vanwege een lelijke knieblessure nog niet van de partij. Yvonne, Margreet, Giel, Hugo, Günther en René. En Frank dus.

Onze coach Christine valt in, mocht dat een keertje nodig zijn.

Nu dan de wedstrijd:

We begonnen tam. Duidelijk nog niet er op gebrand er een echte wedstrijd van te maken. De services waren onder maat, de posities waren niet goed opgeslagen. We stonden niet goed, liepen verkeerd, vooral in de verdediging. Het was duidelijk nog wennen. Helaas de set verloren met 25-21.

Gedurende de tweede set werden we steeds sterker en er werd zelfs een paar keer gedoken…jaja, echt waar!! Hé Margreet! Helaas kwam ook de tegenstander beter in zijn spel en verloren we deze set met 25-19.

Toen kwam de derde set. We gingen als een malle, blok goed, passes goed. Alles ging lekker en verdiend gewonnen met 25-14. Alles bij elkaar hadden wij 1 punt meer dan de tegenstander, maar helaas met 2-1 verloren.

Dit alles geeft moed voor het komend volleybaljaar.