Wedstrijdverslag Recreanten Mix

Wedstrijdverslag Recreanten Mix

Wedstrijdverslag recreanten mix 1 op woensdag 18 mei 2022.

De laatste wedstrijd van het seizoen was een inhaalwedstrijd (vanwege Corona). We moesten in ’s-Hertogenbosch spelen tegen Spirit mix 6, de nr. 2 in de poule. Wij staan op de derde plaats. Het zou dus een spannende wedstrijd kunnen worden. Het was een vreemde tijd (19.00 uur) om de wedstrijd te spelen en het was erg warm. En door deze vroege aanvangstijd kon Frank niet aanwezig zijn.

De eerste set begonnen we slecht en we stonden al snel achter. De serve van Spirit kregen we niet goed onder controle en dus waren de set-ups van minder kwaliteit. De set ging verloren met 25-16.

De tweede set ging beter en we hadden zelfs voorgestaan met 19-18, maar we konden het aanvals- en blokkeergeweld van Spirit onvoldoende beantwoorden: 25-22 verlies.

Ook de derde set ging in het begin heel slecht. We stonden al snel met 10-0 achter. Door een ongelukkige botsing tussen Günther en Hugo raakte Günther aan zijn rug geblesseerd en kon niet verder.

René viel in voor Günther. Op zijn oude stekkie (als spelverdeler) was het even wennen, maar het ging al snel goed. Langzaam maar zeker gingen we beter spelen. We haalden punt voor punt binnen en kropen dichterbij. Maar de achterstand was te groot en we verloren de set met 25-22. Helaas dus met 3-0 verloren. Toch zaten er in de tweede en derde set kwalitatief redelijk goede periodes in. Deze competitie hebben we over het algemeen beter gespeeld dan voorgaande jaren.

Dus: al met al een redelijk seizoen met een derde plaats in de poule. Volgend seizoen proberen nog 1 of 2 plaatsjes hoger te eindigen.

Dit laatste verslag is geschreven door René, aangevuld door coach Christine.

Wedstrijdverslag Mix Recreanten 1 op zondag 3 april 2022.

Op naar Schaijk voor 2 hele zware wedstrijden.

Daar aangekomen een hoeraatje voor Frank, hij is jarig vandaag.

Dan de eerste wedstrijd, tegen P.Peters. Een team dat bovenaan staat en ook nog vele punten los! Wij waren er goed op voorbereid en scoorden erop los. P.Peters wist niet wat ze overkwam. En ze deden ook maar wat. Iedereen stond iedere keer op een andere plaats, net wat het beste uitkwam, denk ik. Maar omdat de teller de opstelling niet had opgeschreven, konden we niks bewijzen. Het is niet gebruikelijk bij de recreanten dat de opstelling genoteerd wordt. De set wonnen we grandioos met 25-17! Na deze set was onze coach naar de scheidsrechter gegaan om even op de opstelling te letten, daar zij daaraan twijfelde. De scheids had ook haar bedenkingen.

Dan de tweede set. We stonden in de kortste keren weer enkele punten voor, maar toen begon het: de scheidsrechter had een opstellingsfout geconstateerd bij P.Peters. Zij waren woest: dat kon helemaal niet!! Gelukkig wist de scheidsrechter goed wat er fout was gegaan en hield voet bij stuk. De speler van P.Peters stond met de bal stevig in de armen geklemd achter de achterlijn om weer te gaan serveren…. Het duurde allemaal wel erg lang. P.Peters bleef protesteren. Uiteindelijk legde de betreffende speler de bal neer en ging zich ook met het gesprek bemoeien. Op dat moment ging de teller de bal oprapen en aan de scheidsrechter geven. Na zeker 20 minuten discussie gaf de scheidsrechter de bal aan ons en floot, zodat we verder konden met de wedstrijd. P.Peters had bereikt wat ze wilden: de flow was er bij ons uit. Helaas verloren we deze set met 25-18.

De derde set was een formaliteit. Tegen zo’n onsportief team is het niet fijn volleyballen. Steeds heel traag de bal onder het net rollen, als wij moesten gaan serveren, soms zelfs expres naar hun achterlijn gooien en dat soort grapjes. Nee, de sfeer werd er niet prettiger op. Helaas ook verloren: 25-20. Ondanks dat René ons nog was komen aanmoedigen.

Na de tweede set was P.Peters officieel kampioen. Zij lieten dat uitdrukkelijk weten en vierden dat minuten lang en zeer luid. De scheids had al een paar keer gefloten, maar ze bleven doorgaan.

Helaas is door de Nevobo beslist, dat er geen enkel team promoveert na dit seizoen. Van alle andere teams uit onze competitie mogen zij promoveren.

Dan de tweede wedstrijd er meteen achteraan, tegen Effe Serieus.

Wij hadden alle frustraties van de vorige wedstrijd maar gauw aan de kant geschoven en gingen vol goede moed deze wedstrijd in. En het werd een makkie…. In de eerste set. Gewonnen met 25-9!!

De tweede set dachten we ook snel te winnen, maar Effe Serieus liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Ze knokten voor elk punt en bij ons liep het even wat minder. Verloren met 25-20.

In de derde set hadden we ons weer herpakt en liep die zeer voorspoedig. Bij een stand van 8-5 voor ons, ging Günther serveren. Wat een serie! Totdat de tegenstander bij een stand van 18-5 de bal in één keer terugspeelden en wij daar even niet op bedacht waren. Het werd 18-8. Toen ging Frank serveren tot 23-8. Onze coach had een verrassing in petto voor Frank. Zij vroeg een time-out aan en verraste Frank met een verjaardagskaartje, getekend door het hele team. Frank was schijnbaar zo zeer vereerd hierdoor, dat hij fout serveerde. Geen nood, wij stonden immers zeer ver voor. Maar blijkbaar waren er nog meer onder de indruk en kon Effe Serieus puntjes scoren. Zodoende kwamen zij op 17 punten. Na nog een time-out van de coach werd het 25-17 en dus toch gewonnen met 2-1.

Aan onze yell lag het zeker niet: hiep hiep voor Frank!

We staan nu op de derde plaats en moeten eigenlijk nog een wedstrijd spelen tegen Spirit Mix 6. Of wij die winnen of verliezen maakt in de stand niet meer uit.

Na het douchen trakteerde Frank ons op een schaal bitterballen en een drankje. En dat was een goede afsluiting van deze enerverende wedstrijddag!

Wedstrijdverslag Mix Recreanten woensdag 23 maart 2022.

Na de slechte wedstrijd van ons tegen ons RX2 team, zouden we vandaag, bij de return, ons beste beentje voor zetten. Maar weer waren enkele spelers van ons niet aanwezig. René nog steeds geblesseerd, Hugo ook geblesseerd, vermoedelijk zweepslag en Günther zat voor zijn werk in Frankrijk. Gelukkig waren Yvonne en Margreet weer wel aanwezig. Voor Margreet was dit de eerste wedstrijd van dit seizoen. Door Corona en werk was het voor haar zelfs niet mogelijk geweest te komen trainen. Miriam was gevraagd stand-by te zijn voor het geval dat…. De coach zou ook mee doen. Dus Yvonne, Margreet, Carol, Shadi, Frank, Giel en Christine.

De eerste set begonnen we goed. We stonden al snel enkele punten voor, maar toen kwam Mix 2 op dreef en was de voorsprong snel verdwenen. De wedstrijd ging daarna goed gelijk op tot 18-18. Daarna zakte Mix 2 wat in en drukten wij door, zodat we deze set met 25-20 wonnen.

In de tweede set stond Christine op buiten i.p.v. Giel. De verdere opstelling was hetzelfde. Ook deze set verliep voorspoedig voor ons. Zo goed Mix 2 twee weken  speelden, zo matig waren zij nu. En de sfeer werd er niet beter op. Jammer. Bij ons ging het juist veel beter en wij wonnen deze set met 25-14.

In de derde set begon Giel weer op buiten. Het liep niet zo goed. En binnen de kortste keren stonden we met 15-10 achter. Toen Christine maar weer in het veld voor Giel. Langzaam maar zeker ging het weer beter en scharrelden we de puntjes bij elkaar. Uiteindelijk wonnen we de set met 26-24. Dus met 3-0 gewonnen.

Margreet heeft het de hele wedstrijd goed volgehouden en ook goed gespeeld. Met Yvonne weer in ons midden is er wel meer rust in het team. Shadi en Carol stonden weer als voorheen te spelen en Frank is een goede spelverdeler.

We staan nu op de derde plaats.

René had de wedstrijd voortreffelijk gefloten.

Wedstrijdverslag XR1 zondag 13 maart 2022.

Op naar Oss voor de wedstrijden tegen VCH Schijndel XR1 en Spirit XR 6.

De eerste wedstrijd is tegen Schijndel. Met 3-0 gewonnen!!

Citaat: Mooi debuut met het XR1 team. Met de coach (Christine) in het veld en René als coach was er een gouden formule gevonden. Mooie passes en harde aanvallen. 25-12.

Tweede set: Invaller Janneke, wat een talent is daarmee aangetrokken!!, een mooie servicebeurt en helaas ook een misser hier en daar. Einde citaat. 25-13.

Derde set: wegens succes kreeg superster Janneke ook nu weer een basisplaats. Ondanks de wissels met spelers en posities, werd er toch mooi gespeeld door iedereen. Halverwege werd Hugo afgelost door Giel, zodat de speeltijd redelijk verdeeld werd. 25-9.

We konden ons 200% geven, want de wedstrijd tegen Spirit XR6 kwam, ook vanwege Coronagevallen, te vervallen.

Deze wedstrijd was een heel andere dan die van afgelopen woensdag. Iedereen was goed bij de les, ging voor iedere bal. Hele goede services, vooral van Carol en Janneke en zo kom je toch dit resultaat.

Toch weer 3 puntjes erbij.

Woensdag 23 maart gaan we weer verder.

Wedstrijdverslag XR1 woensdag 9 maart 2022.

Omdat door Corona de competitie een poosje heeft stilgelegen en men toch nu de hele competitie alsnog wil spelen, zijn de wedstrijden in elkaar geschoven. Dit houdt in dat wij, recreanten, soms DRIE wedstrijden op een dag zouden moeten spelen. Ondanks dat onze wedstrijden altijd maar uit 3 sets bestaan, is dit toch teveel van het goede. Nu kwam het met de indeling zo uit, dat wij, XR1 en XR2, die derde wedstrijden tegen elkaar moesten spelen. Daarom hebben we deze naar onze trainingsavond verschoven.

Op 9 maart was dus onze eerste wedstrijd. Door Corona konden enkelen van XR1 niet aanwezig zijn en waren we aangewezen op een invaller, Miriam. Zij speelt normaal geen competitie.

Bij XR2 hadden ze 2 dames van D5 bijgehaald: Brechtje en Anne. Een hele versterking voor dat team!

Dus je begrijpt het al: wij van XR1 hebben met glans verloren. Wij speelden de slechtste wedstrijd ooit en XR2 hun beste!!

Het liep bij ons helemaal niet. Op een werkdag was schijnbaar toch iedereen vermoeid. Ook Carol en Shady haalden hun niveau niet. Dat was jammer, want hun ouders waren komen kijken.

Op woensdag 23 maart spelen we de returnwedstrijd tegen XR2. En dan gaan wij natuurlijk winnen!!!!