Minerva Volleybalschool

De Minerva volleybalschool 

 

Bestaat uit een groep zeer enthousiaste en bekwame trainers en vrijwilligers binnen de volleybalclub Minerva die voor zowel de eigen leden alsook de collega verenigingen de kennismaking met volleybal maar ook de kennis overdracht tot doel heeft. Wij gaan voor kwaliteit en werken b.v. alleen maar met gediplomeerde trainers en willen hierin binnen de vereniging, maar ook voor de regio ons steentje bijdragen.

Door cursussen en clinics geven we informatie over volleybal door aan iedereen die hierin interesse heeft. Voor cursussen zijn vergoedingen te betalen (Landelijk vastgesteld) de clinics zijn vaak gratis, zoals voor de scholen en niet commerciële instellingen.

 

Wat bieden wij:

 

Opleidingen / kennismaken met volleybal

 

 

 

 

                        

 

Volleybal clinics voor de jeugd

 

 • Volleybal clinics voor de jeugd tijdens de gymles op de bassischool van Waalwijk t/m Den Bosch  (Meer info of aanvragen, mail naar mailto:tc@vvminerva.nl)
 • Naschoolse clinics voor basisschool jeugd (Info/aanvragen mail naar mailto:tcvminerva.nl)
 • Clinics op andere scholen middelbaar en hoger onderwijs / sportdagen (  mail naar mailto:tc@vvminerva.nl)
 • Actuele Jeugd opleiding locaties/en tijden
  • O Waalwijk (di 16 uur, Ballade)
  • O Drunen (Vr 18 – 19 uur, Dillenburcht)
  • O Vlijmen (Di 18 uur, Heygrave)
  • O Maaspoort den Bosch (Ma 17.30 – Wo 17.30 uur De Plek)

 

 

                       

 

 

 

Aanleiding en doel Minerva Volleybalschool

 

De Minerva Volleybalschool ontleed haar naam aan een beweging die door een aantal enthousiaste trainers (Jos, Shedy en Ed) in 2015 tot stand kwam. Na een fusie is het voor een vereniging altijd moeilijk haar draai weer te vinden. Twee oude topclubs uit Vlijmen en Drunen werden ineen gesmeed tot een nieuwe club. Met “Minerva on the move” werd een nieuwe weg ingeslagen en met de nieuwe frisse bestuursleden een nieuw elan gevonden.

Doel: Minerva wordt een grote regionale volleybal aanbieder op recreatief en prestatief gebied en is inspirerend voor de omgeving en de sportieve ontwikkeling van de leden

– > Focus op jeugd! Starten met jeugdgroepen in de diverse woonlocaties waar minimaal 10 jeugdigen bereid gevonden worden om te volleyballen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Resultaat t/m 2018: De Minerva Volleybalschool geeft lessen op de basisscholen van Waalwijk t/m/ den Bosch hiervoor zijn 4 trainers beschikbaar en incidenteel meer. Ook naschoolse kortere clinics van 4 sessie worden aangeboden om meer kinderen van een school langduriger dan binnen de gymlessen kennis te laten maken met volleybal.

In Waalwijk en de Maaspoort zijn nieuwe satelliet locaties voor de jeugd opgestart en Heusden en Den Bosch zuid zijn mogelijk nieuw op te starten locaties.

-> Focus op kwaliteit Met speciale aandacht voor trainers instroom / behoud / opleiding / inhoud zoals CMV – smashvolleybal – beachvolleybal – talenten trainingen – toptrainers. Van belang is een goede opbouw van de vereniging, continue aandacht voor verbetering / voldoende budgetten – uitdragen kennis naar buiten.

Resultaat t/m 2018: 25 trainers uit eigen club opgeleid en de Minerva Volleybalschool opgericht waarbinnen ook trainers van andere club opgeleid kunnen worden.

 

-> Focus op aantrekkelijkheid van Minerva  in en extern

Jeugd activiteiten, Focus op scholen en jonge jeugd ( volleybal speeltuin), sociaal programma voor de leden, inspelen op beachvolleybal fenomeen (eigen locatie – trainingen – kampvuur – competitie – zomerse gezelligheid.

Sinds 2016 wordt er jaarlijks in de zomer beachvolleybal aangeboden en jaarlijks worden er allerlei evenementen georganiseerd. De aandacht voor een betere organisatie van evenementen is nu een van de doelstellingen om verder op te pakken. De in en externe communicatie wordt d.m.v. een nieuwe website in 2018 en een versterking van de commissie verder uitgewerkt.