Volleybalvereniniging Minerva | Jeugdopleiding
758

Jeugdopleiding

Volleyballen voor de jeugd van groep 4 t/m 8 (+/-)

De trainers van de Minerva Volleybalschool geven ook les op basisscholen tijdens de gymles, soms bij voldoende deelnemers daarna nog een aantal weken in naschoolse setting in dezelfde gymzaal van de school.

Daarna kunnen kinderen altijd een aantal weken gratis kennis maken tijdens de training van hun leeftijdsgenoten. Vriendjes mogen ook mee. Wij houden er van als het gezellig is. Sport moet leuk zijn.

Snel inschrijven voor proeflessen, stuur een mailtje naar minerva-volleybalschool@vvminerva.nl of bel Ed Baten op 06-51 222 009. WhatsApp kan ook. Meer info zie hieronder.

Kinderen spelen volgens de CMV regels. CMV staat voor Cool Moves Volleybal en via deze methode leren kinderen in 6 stappen telkens in stapjes de volleybal vaardigheden in de richting van het echte volleybal.

• Via gooien en vangen,  naar alle technieken die bij volleybal nodig zijn.
  • Serveren onderhands en bovenhands,
  • bovenhands overspelen en onderhands
  • Aanvallen door te smashen, maar ook duiken en met elkaar als team samenwerken
  • Het genieten van samen iets bereiken, met frustraties omgaan, winnaar zijn…

4 lokaties!

De jeugd trainingen worden gegeven op 4 locaties.

• Waalwijk: zaal De Balade, Dinsdag 16 tot 17 uur
  • Drunen: Zaal
  • Vlijmen: Zaal de Heygrave Dinsdag
  • Den Bosch: Zaal De Plek naast Maaspoorthal Ma en Wo van 17.30 tot 18.30 uur

Gratis meetrainen

Mail even voor aanmelding naar minerva-volleybalschool@vvminerva.nl  Of kom gewoon naar de zaal bij voorkeur met het ingevulde inschrijfformulier voor de gratis trainingen in de hand.  Aanmelden kan ook via WhatsApp of telefonisch naar Ed Baten 0651222009 die informeert dan de juiste trainer. (ook voor volwassenen die willen volleyballen een snelle weg naar meer informatie)

Onderstaande PDF kan gekopieerd en op de eigen computer opgeslagen en geprint worden en graag ingevuld meenemen. Een digitale versie staat in de planning van de website! Bij de zalen gaan we het inschrijfformulier ook neerleggen. Dus hoeft niet perse van tevoren ingeleverd te zijn.  Is vooral van belang om de ouders te kunnen bereiken in geval dit nodig is en om de juiste gegevens van het kind te hebben voor de lessen. Het is geen inschrijfformulier van de vereniging er zijn geen kosten aan verbonden! Na drie weken wordt gevraagd of het kind graag door wilt gaan met volleybal en dan moet een nieuw inschrijfformulier worden ingevuld.

CMV competitie

Op alle niveau’s is het ook mogelijk een aantal keren in toernooivorm echt te spelen tegen kinderen van andere verenigingen. Dat gebeurt op zondagen en ongeveer een toernooi per maand. Natuurlijk pas als het spelletje al een beetje geleerd is. Niets is zo stimulerend als het enthousiasme van een echte wedstrijd. Het hele gezin moedigt aan en mamma of pappa is wellicht zelf de coach?

Meer info hierover volgt als de competitie van start gaat!

………………………………………………………………………………………….. …………………………………………………………………………………..