Volleybalvereniniging Minerva | Trainers opleidingen
765

Trainers opleidingen

Trainers opleidingen VT2 en VT3

De Nevobo gaat er van uit dat er voor elke groep een gediplomeerde trainer staat bij volleybal zie Nevobo info.. Echter zijn er maar zeer weinig clubs die dit halen. Bij Minerva hebben wij de regel dat elk team een gediplomeerd trainer heeft, maar hebben dat de afgelopen jaren ook gerealiseerd. Alleen al de afgelopen 3 jaar zijn er binnen de vereniging 15 VT2 trainers en 6 VT3 trainers opgeleid. In 2018 zijn er via de Minerva volleybalschool  in totaal 41 trainers opgeleid, waarvan dus het grootste deel voor de eigen vereniging. De andere deelnemers kwamen uit Veghel, Rosmalen, Waspik, Weert, Eindhoven.

Hulpmiddelen voor de cursus zijn er online veel te vinden. scope volleybal is daarvan de meest uitgebreide, een simpele leidraad hiervan is ook op de NVVO de website van de vereniging van Volleybal oefenmeesters te vinden. Vooral handig als je snel wat informatie over trainingsdoelen wilt nakijken.

De Nevobo raad aan te werken met een meerjaren opleidingsplan, dit is tevens te vinden op de unieke website van Roy Wassen, officieel erkend opleider van de Nevobo en ontwikkelaar van de scope volleybal site. Ook trainingen worden aangeboden. Echter wordt er uiteraard  lidmaatschapsgeld  gevraagd. Trainers in opleiding krijgen de toegang een jaar gratis.

Als opleider binnen de Minerva volleybalschool waren actief:

• Pim Scherpenzeel (Bondscoach/trainer van nationaal zitvolleybal team) en
  • Jos van de Ven (Trai  ner Minerva Dames 1 en Masters)

Ook de komende jaren is het mogelijk om binnen de Minerva Volleybalschool de VT2 en VT3 opleidingen te volgen.

Impressies cursussen VT2 en VT3 2018 met opleiders:

Interesse – aanmelden voor de cursus (2018 -2019)

Bij voldoende aanmeldingen is het mogelijk om via de Minerva Volleybalschool een trainers opleiding te volgen. Vaak zal een vereniging dit financieren maar kun je uiteraard ook op eigen kosten doen. i.v.m. de groei van de vereniging hebben wij ook opleidingsplaatsen ter beschikking waarbij je een team traint en je drie jaar minimaal aan de club verbind als trainer. Ieder jaar wordt 1/3 van de opleidingskosten kwijtgescholden.

• Op eigen kosten
  • Via jouw vereniging
  • Met 3 jaar contract bij Minerva

Interesse, meld dat je interesse hebt, toestemming van de vereniging is nog niet noodzakelijk!

Mail naar: minerva-volleybalschool@vvminerva.nl